För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 
 


Vartannat år har Junis kongress. Då samlas junisledare från hela landet för att bestämma saker om Junis. Men naturligtvis måste Junis riktiga experter - barnen - också få vara med och tycka till. Därför ordnar Junis ett rådslagsläger samtidigt. Där får barnen ha en kul lägervecka med lekar, bad och utflykter, men också tycka till i olika Junisfrågor.

På kongressen har ledarna haft möte hela förmiddagen, men efter lunch åker alla de åttio vuxna iväg till lägergården en bit därifrån för att träffa junisarna. När de kommer fram har barnen och lägerledarna ordnat en åttakamp där barn och ledarna tävlar tillsammans i grenar som stafetter och samarbetsövningar. 

Efter tävlingarna är det dags för rådslaget där barnen och ledarna tillsammans pratar om Junis arbetsplan, alltså vad Junis ska göra de kommande åren. De får gå runt och läsa frågor på skärmar och sen skriva sina förslag på lappar och sätta upp. Det blir mycket diskussioner om hur Junis ska bli fler medlemmar och vilken verksamhet Junis ska ha. Alla förslag som de kommer på tas med tillbaka till kongressen. 

Besöket på rådslagslägret avslutas med ett stort lägerbål med massor av sånger och rörelser. Sen åker de vuxna tillbaka till sin kongress medan barnen fortsätter lägerlivet. 

Bilden: Fullt drag på lägerbålet på rådslagslägret!  

 


Lappar med förslag sattes upp på skärmarna.  

 
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM