För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 
 

Gör en chokladprovning!  

Så här fixar du en chokladprovning i din Junsiförening eller tillsammans med kompisarna:

Det här behöver ni:

Choklad. Är ni ett kompisgäng kan alla ta med en sort var. Ni behöver bara en lite chokladkaka av varje sort, det kommer att bli mycket tillsammans. Våga testa nya sorter och sån som ni annars inte hade smakat.

Vatten och glas. Mellan varje sort ni provar måste man dricka vatten för att inte blanda ihop smakerna.  

Junis chokladtest-protokoll. Ladda ner och skriv ut våra frågor om choklad. Använd dem när ni pratar om chokladsorterna. Vad smakar chokladen? Vad var gott? Vad tror ni passar till chokladen? 
Ladda ner som pdf här!

Junis poängskyltar och pinnar (till exempel blompinnar eller ätpinnar). Ladda ner och skriv ut våra poängskyltar. Ni kan också göra egna skyltar genom att rita själva. Tejpa fast numren på pinnar så ni får snygga jurypoäng att dela ut till chokladsorterna. Efter varje sort ni provat visar ni upp hur många poäng ni ger den. Den chokladsort som får flest poäng vinner testet!  
 Ladda ner poängskyltarna


Tips!
Kolla så att ingen är allergisk. Det finns både mjölkfri, sockerfri och laktosfri choklad att köpa i så fall. Fråga i affären så hjälper de er. 

 

 
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM


Junis Integritetspolicy