För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 

Här är tolv bra bus att testa hemma, i skolan eller på din junisledare! 

Toa-makaronerna

Lägg okokta makaroner under ringen på en toalett och fäll ner ringen igen. När någon kommer och sätter sig på toa kommer makaronerna krossas med ett krasch och den som satt sig tror att toalettstolen är på väg att gå sönder.

Jätteknuten

Knyt ihop alla skor i hallen i skosnörena så att alla sitter ihop. Se till att inte knyta ihop de skor som hör ihop för nära varandra. Det ska ta ett tag att knyta loss alla!

Mjölkbuset

Fyll vatten i en tom mjölk-förpackning och ställ in den i kylen igen. Alternativt kan du droppa lite grön karamellfärg i mjölken i ett paket, grön mjölk = mellanmjölk, du vet. 

 

 


Mustaschen

Måla en mustasch på någon som sover. (Använd en penna som går att tvätta bort sen.)

Tandborsten

Blöt någons tandborste och häll på salt och ställ tillbaka den som den stod. 

 

Myntet

Limma fast ett mynt på marken med superlim och se på när folk försöker plocka upp det fast det sitter fast. 

Döende bananen

Stick in en nål genom bananskalet och rotera nålen så att bananen skivas innanför skalet. När någon ska äta bananen ramlar den ihop i bitar.

Lappen

Tejpa fast en papperslapp på någons rygg utan att hen märker det.  På lappen kan det till exempel stå ”Säg hej till mig” eller ”Applådera!”. 

Osynliga lappen

Lura någon att den har en lapp fasttejpad på ryggen. När hen försöker nå lappen (som inte finns) så hjälp till med hjälpsamma tips: ”högre upp”, ”nej längre ner”, ”lite till höger”. 

 


Ormen

Sätt fast en fiskelina på en dörr, och sätt fast en gummiorm i andra änden. När någon öppnar dörren kommer det en orm flygandes!

Vinnaren

Ordna en lottdragning, men se till att det står ditt eget namn på alla lapparna. Vinst varje gång! 

 

Djur på besök

Spela in djurläten som ringsignal på en mobiltelefon. Göm mobilen och ring till den från en annan telefon. Då låter det som ett djur gömt sig någonstans! 

 

Bilder: pixhill.com / freepik.com

 

 

 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM


Junis Integritetspolicy