För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 

 

 

Det är första veckan på sommarlovet för de flesta barnen på Trollebolägret utanför Lindesberg - och lovet börjar med full fart! När man tältar mitt i vildmarken väntar äventyret alltid precis utanför tältduken.

Om man räknar ihop alla som är på lägret, både barn och ledare, så blir det 150 personer. Tillsammans tältar de, badar, leker och lever lägerliv under fem dagar.

Alva Bergvall har varit med flera år på Trollebolägret.
- Allt är roligt här! Det är svårt att välja nåt som är extra kul, men kanske att jag är med i temagruppen Gottegrisarna i år. Vi gör godis och bakar.

Alla barn har fått välja en aktivitet i förväg som de sen har flera pass under lägerveckan. En del har Vikingaliv och har gjort vikingasköldar och lärt sig runor, andra har valt Vildmarksliv och fått prova på ex. vadning och firning. Framför logen snickarar ett gäng lådbilsbyggare på sina bilar. Sista dagen väntar lådbilsrace i full fart ner för backen.

Men först är det dags för tacos till middag.
- Det är den bästa maten på hela veckan, säger Gabriel Bergvall.
Efter det blir det disco. Logen fylls snabbt av danssugna barn. Plötsligt tystnar musiken och en välbekant melodi hörs från gräsmattan utanför. Lägret har fått besök av Glassbilen och alla som vill får glass!

Dagen därpå avslutas lägret och alla barn och ledare åker hem med ett gäng nya minnen, upplevelser och vänner.

Foto: David Gribing 

 

 

 
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM