För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 

Tomten kom på besök och alla barn fick julklappar! I den nya lokalen i Sundsvall ordnades i slutet av december ett annorlunda julfirande. 30 barn och 45 vuxna fanns på plats för att äta julmat, delta i ett äventyr utomhus och få ett uppskattat besök av tomten!

Alla barn som ville var välkomna att vara med på julfirandet. Barnen fick följa med Junis-ledaren Eva Dahlström ut på stan i Sundsvall för ett spännande äventyr i mörkret. 
- Barnen fick fyra bokstäver som vi tillsammans skulle leta efter på stan. Bokstäverna var M, D, D och I. Äventyret gick ut på att hitta saker som började på någon av dessa bokstäver, berättar Eva. 

På bokstaven I hittade barnen den stora gallerian i Sundsvall som heter IN. Då fick barnen samlas i ring och lyssna till Evas berättelse om en av Junis profiler, Internationell solidaritet. 
- Jag berättade att IOGT-NTO-rörelsen arbetar i olika länder, t.ex. Sri Lanka och Tanzania. Alla bokstäverna stod för en av Junis fyra profiler: Mänsklig miljö, Demokrati, Drogfrihet och Internationell solidaritet. När vi hade hittat alla avslutade vi med att göra rörelseleken "Droger gör dig passiv" på torget innan vi gick tillbaka till lokalen, säger Eva.
Efter äventyret kom tomten på ett uppskattat besök och alla barnen fick minst en julklapp med sig hem! 

I Sundsvall finns ingen Junis-föreningen just nu, men eftersom så många barn kom på julfirandet så ska man nu se till att starta en. 
- Vi ska se till att ge våra ledare en bra utbildning först, sen är vi redo att dra igång en Junis-förening och ha kul tillsammans, säger Marianne Wasserman som är ledare i distriktet. 

Text: Linda Tjälldén 

 
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM