För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 
 

 

Under september och oktober engagerar sig tusentals frivilliga i Radiohjälpens kampanj Världens Barn. I år firar kampanjen 20 år. Junis är också med och samlar in pengar som går direkt till barn runt om i världen. Ju fler vi är desto mer kan vi göra!

IOGT-NTO-rörelsens internationella arbete samarbetar med lokala organisationer. Alla pengar går till några av de barn som har det allra tuffast så de får en chans till hälsa, skola och trygghet.

I år går pengarna till barn i norra Thailand, vars föräldrar är hivsmittade eller missbrukare, får möta anda barn i samma situation för glädje och gemenskap. De får hjälp att hantera den diskriminering familjerna ofta utsätts för och får tillgång till vård och skola. Läs mer om projektet i Thailand här: www.iogtntororelsen.se 

Den stora insamlingsdagen för barn- och ungdomsorganisationerna är lördagen den 30 september. Ni kan givetvis välja den dag som passar er bäst under veckorna 39 och 40. 


Det här är en utmärkt aktivitet för er i föreningen, att hjälpa andra barn i världen är solidaritet på riktigt! Exempel på aktiviteter som föreningar gör för att samla in pengar är t.ex. bössinsamling, tipspromenad, försäljning av hembakat, auktioner, loppisar, ansiktsmålning, levande jukebox m.m.

                 
Vad ska ni göra?

Berätta för oss vilken aktivitet ni kommer att göra för att samla in pengar genom att fylla i det här formuläret. Vi skickar ett set med ”luppar och naturguide” till alla föreningar som anmäler arrangemang till Junis. Alla Junisaktiviteter som anmäls till oss finns även på Världens Barns webbsida. 


Stöd Junis insamling till Världens Barn! 

Junis tycker att alla barn har rätt att ha det bra, oavsett var i världen man bor. Därför stödjer vi Världens Barn!
Lämna ditt bidrag till vår insamling här.Läs om tidigare års Världens Barn i Struten

   

Tigger pengar till
mammas droger 

Struten nr 5 2010

Om Lopaw som bor i norra Thailand och vad Junis gör där. 

 Ladda ner PDF 

 

 
Barnen på gatan

Struten nr 5 2014

Om gatubarnen i Tanzania i östra Afrika och om barnen i skolan Upendo. 

 Ladda ner PDF 


 
 

 
Uppdrag: Världens Barn 

Struten nr 6 2014

Om Världens Barn-galan som sänds på TV och om Davis som var gatubarn i Tanzania.

 Ladda ner PDF 

 

Världens Barn-material
kan du beställa här.
Bössor kan man få via insamlande organisationer. Kontaktuppgifter till regionsamordnarna hittar ni här. 

Registrera er aktivitet
Junis vill att alla som genomför Världens Barn aktiviteter registrerar detta. Alla som registrerar en aktivitet får ett paket med luppar och naturguide från Junis. Registrera er aktivitet här. 

Vill ni lära er mer?
Vill du tillsammans med junisarna lära er mer om mänskliga rättigheter och kampanjen så kan du ladda ned Världens Barn och Ur:s material gratis. Där finns korta filmer och bra diskussionsfrågor att använda. Läs mer här.


Skramla-information
 
Ladda ned PDF

 

 Blue Cross i Kisumu, Kenya

Här kan du se ett filmklipp om hur viktig Världens Barn insamlingen är. Barncentret Blue Cross i Kisumu, Kenya ger gatubarn en andra chans. Projektet finansieras till stor del genom pengar från Världens Barn. Utan insamlingen hade barnen i Kisumu förmodligen inte fått möjlighet att ta sig från gatan.

 
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM