För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 

Att vara ledare i Junis innebär att du ger av din tid och ditt engagemang. I gengäld blir du en viktig del av barnens liv. Du blir en förebild och en trygg vuxen i deras närhet och får vara med och skapa en meningsfull fritid för dem. 

Ett ledarskap i Junis kan se ut på flera sätt. En del ledare håller i veckoverksamhet i våra junisföreningar. Andra gör punktinsatser på enstaka arrangemang under året, till exempel är ledare på våra sommarläger. 

Vilken verksamhet du vill vara ledare för bestämmer du. Utgå från vad du själv tycker är roligt. I Junis håller vi på med allt ifrån cirkus, teater och dans till innebandy, pyssel och vildmarksliv. Den junisverksamhet du är med och skapar ska vara rolig och utvecklande - både för dig och för barnen!  

Som ledare i Junis erbjuds du fortlöpande utbildningar, både inom den verksamhet du håller i och i ledarskapsfrågor. På regionala och nationella samlingar för junisledare får du möjlihet till erfarenhetsutbyte med andra ledare. 

Alla ledare är medlemmar i IOGT-NTO-rörelsen och har lovat att ta avstånd från alkohol och andra droger. Du ska också ställa upp på Junis grundsatser och vara över 15 år gammal. 

 

 

 

 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM