För barnFör ledareOm ossKontaktPressStartsidan
 
 
 

- en undersökning från CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, om förskollärares utbildning kring barn i missbruksmiljö


Barn i familjer med missbruk. Ger förskollärarutbildningen redskap?

Vi i Junis samtalar med många människor med olika bakgrund och olika professioner kring vad som kan göras för att fler barn i familjer med missbruk ska få stöd. Förskolan nämns ofta som en viktig arena, eftersom många barn finns där och eftersom tidig upptäckt har visat sig mycket viktigt. Vi blev nyfikna på vad blivande förskollärare får med sig från sin utbildning, och beslutade att undersöka detta tillsammans med CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.

Studien visade att drygt hälften av studenterna har haft någon form av undervisning kring barn i missbruksmiljö. Samtidigt anger de att undervisningen är mycket begränsad och majoriteten upplever sig inte vara förberedda på att hantera problematiken kopplad till detta. Utbildningen är ofta avgränsad till förskollärares anmälningsskyldighet. Läs mer i rapporten.


För mer information kontakta:
Mona Örjes, förbundsordförande,
0733-83 83 42, mona.orjes@junis.org
Anna Carlsson Cheikh, förbundskonsulent,
0733-72 62 78, anna@junis.org


 

 

 

 

 

 


 Läs rapporten här

 
 
   
  Junis är barnens organisation. Vi finns i hela landet och ger möjlighet till roliga och utvecklande fritidsaktiviteter där barnen själva får vara med och bestämma. Verksamheten sker i nykter miljö med engagerade och utbildade ledare.

Junis står på barnens sida. Vi arbetar för att skapa opinion och påverka beslutsfattare – både i Sverige och internationellt – för barns rätt att växa upp i en trygg och nykter miljö. All vår verksamhet vilar på grundsatserna demokrati, solidaritet och nykterhet.


Junis på Facebook  Junis på Twitter  Junis på Instagram 
  Om Junis
Att vara ledare
Junis rapport
Junis shop
Trycksaker
Lediga tjänster

Besöksadress:
Gammelgårdsvägen 38
Telefon: 08 – 672 60 70
Fax: 08 – 672 60 01
E-postadress: info@junis.org

Postadress:
IOGT-NTOs Juniorförbund
Box 12825
112 97 STOCKHOLM


Junis Integritetspolicy